Hogy miért is fontos a számítógépek rendszeres frissítése és naprakész állapotban tartása?

Ezt a kérdést több szemszögből is megközelíthetjük, de most beszéljük a szoftveres naprakész tartásról

A programokat kibocsátó cégek rendszeresen tesznek közzé frissítéseket, melyekben új funkciókat hoznak el számunkra, vagy éppen biztonsági réseket foltoznak be. Ezek a frissítések időigényesek, de nagyon fontosak is a rendszer megfelelő működéséhez, ezért legalább egyszer el kell végezni havonta. Erre már a Windows 10 is felhívja a figyelmet azzal, hogy  frissítések szüneteltethetőségét 1 hónapban korlátozta.

Sok esetben a frissítések automatikusan települnek, de ezeket nem vehetjük készpénznek. Időnként manuálisan kell frissíteni a böngészőket, mert előfordulhat, hogy egy fontos biztonsági frissítés csak később települ magától.

A napokban is egy biztonsági hiba ütötte fel a fejét a Google Chrome böngészőjében, ami jelen esetben 3,2 milliárd felhasználót érintett. A cég megerősítette, a kiskapu létezését, viszont arra is felhívta a figyelmet, hogy a hackerek még nem kezdték el kihasználni ezt a lehetőséget. Szerencsére a Google fejlesztői nem voltak tétlenek és már publikálták is a frissítést, ami kiküszöböli ezt a hibát a Chrome Windows-os, Linux-os és Mac-es verziójában is.

A hiba lehetővé tette, hogy a weboldalak tetszőleges kódokat futtassanak a böngészőnkben. Ilyen esetben a felhasználókat egy rosszindulatú weboldalra irányíthajták, ahol könnyen adathalászat áldozatává válhatnak. A Chrome motorját több más népszerű böngésző is használja, ezért minél előbb érdemes frissíteni az Edge, Brave, valamint Opera böngészőket is (ezekhez is megérkezett már a hibajavítás).

Ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége számítógépe havi karbantartásában, akkor keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

BITheory – Kapcsolat – Nem csupán rendszergazda

Telefonszám:
+36 20-40-60-960

E-mail:
info@bitheory.hu